KUTSU: Välkky -turvatolppa madaltaa kynnystä puuttua kiusaamistilanteisiin *Tulokset ja kiitokset 27.5.2021 Törnävän koululla

Tiedotus- ja kiitostilaisuus torstaina 27.5.2021 klo 10:15 – 11:00

Välkky-turvatolppa
Teknologian avulla kiusaamista vastaan

Kenenkään ei pitäisi joutua kiusatuksi koulun pihalla tai muuallakaan. Turvallisen kouluympäristön tulisi olla kaikkien koululaisten oikeus.
Kiusaamisen kitkeminen nostaa oppimistuloksia, oppilaiden ja opettajien hyvinvointia ja ehkäisee tulevaisuuden ongelmia.
Välkky -turvatolppa on kehitetty madaltamaan kynnystä puuttua kiusaamistilanteisiin koulujen välitunneilla. Konkreettinen turvatolppa toimii pihalla kuin liikennemerkki, helposti lähestyttävänä ja yhteisen hyvän rakentajana.

”Paina nappia ja pidä kaverista huolta”

Välkky-turvatolppa on koulun pihaan asennettava kirkasvärinen tolppa. Välkky-turvatolpan ideana on, että koululainen voi nappia painamalla hälyttää apua välituntivalvojalta. Kun nappia painaa, tolpassa alkaa välkkyä valo ja tieto välittyy välituntivalvojan vastaanottimeen, jolloin hän voi tulla paikalle selvittämään ongelmatilannetta. Välkky-turvatolppa madaltaa kynnystä puuttua kiusaamistilanteisiin ja se kannustaa koululaisia huolehtimaan toisistaan.

Pilottihanke tehtiin Seinäjoelle Törnävän koululla

Ensimmäinen Välkky-turvatolppa asennettiin viime joulukuussa Törnävän koulun pihaan. Pilottihankkeen aikana 16.12.2020 – 1.4.2021 testattiin laitteiston toimivuutta ja tutkittiin Välkky-turvatolpan vaikuttavuutta kiusaamisen vähentämiseen. Oppilaille ja opettajille tehtiin kyselytutkimus pilotin päätyttyä.

Nyt on tullut tuloksien esittelyn ja pilottiin osallistuneiden oppilaiden ja opettajien kiittämisen aika!

Tiedotustilaisuudessa Törnävän koululla haluamme kertoa pilotin kyselytutkimuksen tuloksista ja hankkeen vaikuttavuudesta, kerromme myös miten tästä jatketaan eteenpäin.
Kiusaamisen vastainen työ jatkuu ja lasten hyvinvoinnista huolehtimiseen satsataan kaikilla tasoilla aina yksilöstä yhteiskunnallisiin vaikuttajiin ja poliittisiin päättäjiin saakka. Tarjolla donitseja ja pillimehuja.

Tervetuloa kuulemaan Välkky -turvatolppapilotin tuloksia ja tunnelmia Törnävän -koululle 27.5.2021 klo 10:15.
Kevät-terveisin, InnoTrafik Oy

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Hannamari Viitanen, viestintä, InnoTrafik Oy hannamari.viitanen@innotrafik.com tai p. 040 777 8636
Mikäli, et pääse osallistumaan tilaisuuteen paikan päällä, voit seurata tapahtumia virtuaalisesti Facebook-tapahtuman kautta: https://fb.me/e/2FsnsjrBo

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vastaanottanut viestinne, jossa jaatte Välkky-turvatolppa -hankkeen tulokset. Kiitän viestistänne sekä hankkeen tulosten saattamisesta tietoomme. On aina hienoa kuulla onnistumisista lasten ja nuorten turvallisuuden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Omasta puolestani toivotan teille hyvää kevään jatkoa.”
– Parhain terveisin, Juuso Rönnholm, Tasavallan presidentin erityisavustaja

Lisätietoja Välkky-turvatolpasta ja pilottihankkeesta: https://painanappia.fi/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa