LEHDISTÖTIEDOTE 3.12.2020: InnoTrafik tuo koulun pihaan Välkky-turvatolpan kiusaamisen ehkäisemiseksi

InnoTrafik tuo koulun pihaan Välkky-turvatolpan kiusaamisen ehkäisemiseksi

Ensimmäinen turvatolppa asennetaan Seinäjoelle Törnävän koulun pihaan. Turvatolppa käyttää samaa InnoTrafikin teknologiaa kuin yhtiön aiemmin kehittämissä Välkyssä (suojateiden huomiovalokapseli) ja Cyclopessa (teollisuuden törmäysvaroitinjärjestelmä).

LEHDISTÖTIEDOTE / julkaisuvapaa 3.12.2020 kello 10.00

LEHDISTOTILAISUUS Seinäjoen Törnävän koululla 3.12. klo 10.00 (Törnäväntie 25, Seinäjoki)

Henkilöturvasensoreita valmistava InnoTrafik Oy toimittaa turvatolppajärjestelmän oppilaiden käyttöön sekä henkilötunnistimet koulun ulkovalvojille Törnävän koululle Seinäjoella.

InnoTrafik haluaa tolpallaan madaltaa koululaisten kynnystä puuttua kiusaamistilanteisiin. Turvatolpan avulla oppilaat voivat hälyttää, estää ja saada apua koulussa tapahtuvaan kiusaamiseen tai väkivaltaan välittömästi. Oppilaat voivat myös esimerkiksi painaa turvanappia, jos huomaavat ulkopuolisia koulun pihalla. Napin painallus välittyy heti ulkovalvojan vastaanottimeen.

“Paina nappia ja pidä kaverista huolta”, tiivistää InnoTrafikin Jouni Hänninen Välkky-turvatolpan toimintaa.

Toimintamalli kasvattaa ja nostaa lasten ja nuorten kynnystä olla itse syyllistymästä kiusaamiseen. Malli myös rohkaisee puuttumaan ja estämään muita kiusaamasta.

“Kukaan ei synny kiusaajaksi, eikä kiusatuksi”, Hänninen sanoo.

Törnävän koulun pilottihankkeen aikana testataan laitteiston toimivuutta ja vaikuttavuutta. Pilotin kesto on kolme kuukautta. Innotrafik toimittaa ja rakentaa järjestelmän veloituksetta.

VÄLKKY-TURVATOLPAN TOIMINTAPERIAATE JA HYÖDYT
Kokeilussa koulun pihalle valotolppaan sijoitetaan Välkky-huomiovalokapselisarja sekä niiden yläpuolelle infotaulu. Alimmainen kapseli toimii hätäpainikkeena, joka käynnistää yläosassa olevan huomiokapseleiden led-valojen vilkutuksen. Aktiivitilassa huomiokapseli lähettää välittömästi ulkovalvojan henkilötunnistimeen hälytyksen, jolloin apu saadaan heti paikalle.

Matalan kynnyksen puuttumisen ja kolmitoimisen turva-alueen huomiovalotolppajärjestelmällä oppilaat voivat heti hälyttää, estää ja saada apua koulussa tapahtuvaan kiusaamiseen, väkivaltaan tai muuhun uhkaavaan tilanteeseen. Välkky-turvatolppa on väsymätön välituntivalvoja joka säästää resursseja. Tolppa rohkaisee oppilaita pitämään toisistansa huolta.

Lisätietoja www.painanappia.fi

Seinäjoella 3.12.2020

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa